Over Egmond en omgeving

Egmond aan Zee is vanouds een vissersdorp en historische vissershuisjes bepalen het straatbeeld. U kunt heerlijk slenteren door de straatjes en steegjes of even heerlijk bijkomen op een van de vele gezellige terrasjes die Egmond rijk is. 

Wilt u even helemaal tot rust komen, dan kunt u eindeloos fietsen en wandelen door het uitgestrekte duingebied. En zoekt u wat meer reuring dan kunt u in de zomermaanden uw hart op halen bij de Visserijdagen, de wekelijkse braderie, elke zondagmiddag muziek op het Pomplein en iedere dinsdagavond kunt u een oefening van de KNRM op het strand mee beleven.
Ook een bezoekje aan het plaatselijk museum of de 3 kloosters is mogelijk. Bij slechter weer zijn er diverse overdekte zwembaden, speeltuinen en dierentuinen in de nabije omgeving.

Egmond aan Zee ligt in de duinen en de zee is altijd om de hoek. Het is heerlijk uitwaaien langs het kilometers lange, brede strand en zomers vindt u er een heerlijke plek om te zonnebaden. Heeft u trek in wat lekkers? Dan staan er talloze strandpaviljoens voor u klaar.

In de omgeving is ook genoeg te beleven. Wat dacht u van het kunstenaarsdorpje Bergen met zijn gezellige winkeltjes, terrasjes en vele activiteiten. Ook een bezoekje aan het zee-aquarium in Bergen aan zee mag u niet missen.

Een dagtripje naar Amsterdam, Volendam of zelfs Texel is heel goed mogelijk. Maar niet eerder dan dat u het oergezellige Alkmaar met de kaasmarkt en historisch centrum hebt bezocht. En dan hebben we het nog niet gehad over Schagen, Hoorn, Enkhuizen, Schoorl, Callantsoog..... U komt waarschijnlijk tijd te kort.